Friese band Connected onderdeel potpourri Feanster Music Night

Een heuse afterparty maakt de Feanster Music Night helemaal compleet. Na het hoofdprogramma in De Flambou kan het publiek in de zalen van De Lantearne terecht om in ontspannen sfeer met een stuk muziek van Connected na te praten. Deze band uit Friesland speelt voornamelijk pop- en rockcovers uit de jaren zeventig tot heden en verzorgt niet alleen een groot gedeelte van het naprogramma, ze treden ook in het voorprogramma op.

“We willen dit goed aanpakken”, aldus Gerard Kuipers die samen met Angeline Westra, Sietze Bijker en Harmen Pieter Slagter Connected vormt. De bandleden zijn vooral als hobby veel bezig met muziek en hebben geen vast repertoire. “De laatste weken zijn we alleen nog maar bezig met de Feanster Music Night en inmiddels hebben we zo’n twintig nummers in ons programma.”De Feanster Music Night is een meezingfestival waarbij populaire muziek wordt meegezongen en begeleid op onder meer een kerkorgel en een eigen FMN-band. De formule van samen luisteren, samen zingen en swingen staat hierbij centraal. Diverse artiesten en groepen als Tineke Wouda, Sije Veenstra, Connected en Noaten op ’e Sang geven de muzikale avond een speciaal tintje.

De aaneenschakeling van verschillende populaire melodieën en het samen zingen daarvan, is al tweemaal het grote succes geweest van de Feanster Music Night. “Dat proberen we ook de derde editie op zaterdag 6 oktober te doen”, legt mede-organisator Dick Kooy uit. “We zijn alweer een poosje aan de slag met de repetities van het programma en worden steeds meer enthousiast.” De voorverkoop van het festival is in september van start gegaan.

Scroll naar boven