Kippenvel, hoempapa en special guest maken publiek enthousiast

Drie… twee… één… Meteen na de countdown begint het kerkorgel in De Flambou in Surhuisterveen te spelen en een paar tellen later herkent vrijwel iedere bezoeker de melodie van Bohemian Rhapsody van Queen; het openingsnummer van de zevende editie van de Feanster Music Night. Een zaterdagavond boordevol muziek waarop uit volle borst kan worden meegezongen.

“Mama, didn’t mean to make you cry”, zo laat zanger Fokko Jan van der Ploeg een van de wereldwijd beste popsongs aller tijden klinken. Naast de sterk van elkaar verschillende muziekstijlen in het eerste nummer brengt presentator Jan Lammers het publiek vervolgens mee naar een heel andere sfeer door ze mee te laten deinen op Kom uit de bedstee mijn Liefste.

Dan is het de jonge zangeres Elise Westerhof die met het rappe nummer Go like Elijah voor tempo in het programma zorgt en laat Petra het gros van de menigte meezingen met What’s Up van 4 Non Blondes. “Er zit behoorlijk variatie in het programma”, zo klinkt een van de lovende reacties over de variété in het muziekaanbod; van meedein-muziek tot nummers die kippenvel op je armen bezorgt.

Een van de hoogtepunten van de avond is toch wel de special guest die onder bewaking met tromgeroffel wordt binnengebracht en Suspicious Minds van Elvis Presley op het podium brengt. Na dit optreden blijkt dat burgemeester Oebele Brouwer van Achtkarspelen schuil gaat onder de pruik en wordt duidelijk wie het nummer heeft gezongen.

Na nog enkele Hollandse hits door Bertus Sipma komt iedere muzieksmaak zo’n beetje aan bod. “Dat is ook de formule van de Feanster Music Night”, blikt een tevreden terugkijkende musicmaster Dries Woudstra terug. “Van hoempapa tot polonaise, swingen en handjes in de lucht.” Het publiek laat zich tijdens de afterparty laaiend enthousiast uit tegen organisatie en artiesten: “it wie wer in geweldich stikje entertainment.”

Scroll naar boven