Meedeinen met Malle Babbe bij Feanster Music Night

“Geweldig, wat een programma!” zo blikken twee bezoekers na afloop van het hoofdprogramma van de Feanster Music Night terug. Nog niet eerder waren ze te gast bij het muziekevenement in Surhuisterveen en nu genieten ze volop van de afterparty in De Lantearne. Zaterdagavond was De Flambou afgeladen met muziekliefhebbers voor de zesde editie van het meezingfestival.

“Jimme hawwe noch nea sa’n daverjend programma hân”, zo bevestigt een jaarlijks terugkerende gast het gevarieerde muziekaanbod. Begeleid door de Feanster Music Night-band zingt onder meer Peter van Dekken samen met Gea Stienstra een medley van BZN, spetteren Pieter en Michiel als the Everly Brothers en laat oud-Feanster Adri de Boer horen wat Demis Roussous vroeger deed.

Wethouder Sierd Vegelin van de gemeente Achtkarspelen gaat als aanwezige gast de uitdaging van presentator Jan Lammers aan om ’t Kleine cafe aan de Haven samen met hem te zingen en hij krijgt daarin massaal bijval van de zaal. “Wy wolle in jûntsje wille hawwe”, zo legt Lammers de eenvoudige definitie uit van de Feanster Music Night.

Muisstil is het in de zaal wanneer het publiek een kijkje in de keuken van toetsenist en zanger Johan Timersma krijgt, die thuis veel zingt met zijn gezin. Samen met zijn dochter Gretha trakteert hij de aanwezigen op een aantal nummers van Abba en dat zorgt zowel voor kippenvel als meezwaaien met Thank you for the Music.

In de sirtaki-versie van My friend the Wind krijgt Adri de Boer iedereen arm-in-arm en even later weer aandachtig luisterend naar Bridge over troubled Water. Pieter en Michiel laten hun gehoor meedeinen met Malle Babbe. In het Duitste schlagerblokje ‘sind auch die Harrekieten dabei’ die het publiek flink op weten te zwepen.

Door zelf de regie in de handen te houden welke liedjes de artiesten zingen, heeft de Feanster Music Night een stevig muziekaanbod neer kunnen zetten. Dit heeft de artiesten veelal uit hun comfortzone gehaald. Naast de verrassende effecten die dit opleverde, heeft dat ook sommige artiesten juist uit hun kracht gehaald.

Het publiek maakt zich er niet druk om. Ze ontvangen een gezellige avond boordevol meezing- en luistermuziek, zowel in het hoofdprogramma als tijdens de aansluitende afterparty in De Lantearne. Hier zijn het de Wooden Moons die met hun sixties- en seventies muziek naadloos aansluiten bij de hoofdartiesten, die hier nog een flink staaltje van hun eigen repertoire laten horen.

Scroll naar boven