Basis zevende editie Feanster Music Night gelegd

Tik… tik… tik… Alle bandleden staan op scherp door het getik met de drumstokjes. Meteen daarna begint Johan met piano akkoorden en Oebele drumt in vlot tempo de maat. Een paar seconden later vult de zaal zich met een bekend popmuzieknummer. Drie gitaristen, een drummer, een toetsenist en een zangeres brengen in de eerste repetitie hun talenten samen: de basis voor de Feanster Music Night is gelegd.

Na een brainstormsessie, een ontmoeting met de zingende artiesten en een bespreking van de muziekstukken door de Feanster Music Night-band samen met de musicmaster is het dan eindelijk tijd voor actie: muziek! En dat klinkt al tijdens een eerste repetitie beslist niet onaardig, maar musicmaster Dries Woudstra geeft hier en daar nog wel tips en aanwijzigingen voor verbetering.

De muzikanten zijn op schik en hebben zichtbaar en hoorbaar zin in het muziekfestival van zaterdag 7 oktober. Muziek van onder meer Doe Maar, Neil Diamond en Elvis Presley staan op de lijst met mogelijk te spelen nummers waarover de zangers en zangeressen hun licht inmiddels wel hebben laten schijnen, maar de uiteindelijke playlist voor de Feanster Music Night blijft nog onbekend.

“Der binne pittige nûmers by”, oordeelt Woudstra naar aanleiding van onder meer toonhoogten, ritmes en hij laat ook de blazers flink aan het werk. Na de eerste repetitie kunnen bandleden en artiesten in de vakantieperiode thuis verder. “Foar no bin ik posityf ferrast! Wy hawwe noch net earder sa’n goeie earste repetysje hân, dus dat belooft wat.”

Scroll naar boven