Fokko Jan van der Ploeg

Fokko Jan van der Ploeg, 49 jaar oud, is afkomstig uit Surhuisterveen. Als geboren en getogen Feanster bracht hij als ‘jonkje’ veel tijd door in het centrum van het dorp, bij tennisclub TSO en volleybalvereniging VCS. Zijn muzikale fundament werd gelegd bij de Wâldsang aan het Schoolpad, waar hij orgelles kreeg van meneer Van der Heide.

Pas tijdens zijn studententijd in Leeuwarden begon zijn muzikale carrière echt van de grond te komen als singer-songwriter. Hij is actief geweest in verschillende projecten onder de naam Fisk en heeft op diverse podia opgetreden, met eigen werk en in het covercircuit. Zijn huidige project heet Fisk and the Stereo Machine, waarin Friese muziek centraal staat.

Over zijn deelname aan de Feanster Music Night 2023 zegt Fokko Jan: “Ik werd gevraagd om mee te doen en dat vind ik ontzettend leuk. Ik heb in de afgelopen jaren veel gehoord over deze bijzondere avond. Samen met een anderen een prachtige muzikale avond neerzetten, dat is geweldig! Ik kijk ernaar uit!”

Scroll naar boven