Feanster Music Night winnaar cultuurprijs Achtkarspelen

De Feanster Music Night heeft de cultuurprijs van Achtkarspelen gewonnen. Dit werd woensdagavond in de raadzaal van de gemeente bekend gemaakt. Schrijfster Naomi Mast nam de aanmoedigingsprijs voor jong talent in ontvangst van wethouder Tjibbe Brinkman. “Yn Achtkarspelen is in soad talint oanwêzich. Soms hiel sichtber, mar somtiden ek noch net of minder.”

De jury bestaande uit beelden kunstenaar Hetty Combs, coördinator Andries Renema van cultuurcentrum de Wâldsang en Dictus Benedictus fan it Kritetoaniel/Teater en Maskelyn uit Buitenpost heeft in het bijzonder gekeken naar de toegevoegde waarde van het evenement voor de samenleving in de regio.

De jury is van mening dat de kernwaarden van de organisatie – laagdrempeligheid zowel in toegangsprijs als praktische betekenis – goed tot uiting worden gebracht. Het siert de organisatie dat zij zich actief inzetten om door middel van eenvoudig meezingen, ervoor zorgen dat het publiek de zorgen even kan vergeten. Er waren zeven genomineerden voor de cultuurprijs.

De cultuurprijs Achtkarspelen kent de gemeente toe aan een persoon of organisatie welke de afgelopen twee jaar een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het culturele klimaat van de gemeente. De winnaar ontvangen een bedrag van duizend euro. De winnaar van de aanmoedigingsprijs krijgt vijfhonderd euro.

“Dit is in boppeslach foar de Feanster Music Night”, is de reactie van voorzitter Jan Lammer die de cultuurprijs in ontvangst nam. Muzikant en een van de grondleggers van het festival Johan Timersma noemt het ‘een kroon op onze inspanningen.’ Drummer Oebele Visser noemt de Feanster Music Night ‘in stikje kultuer foar elkenien yn Achtkarspelen.’

Scroll naar boven