FMN-band tilt muziekevenement samen met artiesten naar hoger niveau

“Jij tikt af, kijkt me aan en valt in”, communiceren de muzikanten met elkaar tijdens een repetitie. Terwijl het muziekprogramma voor de Feanster Music Night inmiddels zo goed als vast staat, komen ook de muzikanten, zangers en zangeressen steeds vaker samen om de muziek te spelen. Een heuse Feanster Music Night-band is daarbij de kartrekker van het gehele festival. “We willen alles live spelen.”

Tineke Wouda is een van de artiesten die bij de derde editie van dit meezing-evenement op de bühne staat. Ze was ook tijdens de eerste Feanster Music Night van de partij en vindt het helemaal top dat ze er opnieuw bij is. “Ik houd ervan om met oude bekenden muziek te maken”, blikt de Feanster zangeres enthousiast vooruit. “En ik heb er zin in om voor eigen publiek te zingen.”

Een van die ‘oude bekenden’ die ze op het podium in De Flambou weer gaat ontmoeten is Sije Veenstra. Hoewel deze Feanster zanger al vele jaren optredens verzorgt, vindt hij een bomvolle kerkzaal in Surhuisterveen toch wel een beetje spannend. “Mar ik fyn it in hiele ear dat ik hjirfoar frege bin”, aldus Veenstra, die eigenlijk nog niet zo heel erg lang geleden is gestopt met optreden. “Dit wurdt machtich moai.”

Het fleurige vrouwenkoor Noaten op ’e Sang is ook van de partij op zaterdag 6 oktober en gaat zowel uit eigen afwisselend repertoire zingen als de overige muzikanten begeleiden. Uiteraard dragen ook de Harrekieten dit jaar weer hun vrolijke steentje bij aan het meezingfestival waarbij populaire muziek wordt meegezongen en begeleid op onder meer een kerkorgel.

Ook nu staat de formule van samen luisteren, samen zingen en swingen centraal. Nieuw dit jaar is dat alle muziek wordt begeleid door de FMN-band. “We willen geen technische begeleiding meer ”, legt Johan Timersma uit die tot nu toe de muzikale spil was. “We maken er steeds meer een professioneel festijn van en om dit alles te coördineren hebben we er bovendien een muzikale leider bij gevraagd.”

Dries Woudstra durfde deze taak wel aan. “Der hoecht net safolle te feroarjen”, oordeelde hij bij een eerste kennismakingsrepetitie, maar hij heeft sindsdien toch al regelmatig verbeterende aanwijzingen gegeven. “It moat goed stean, oars kin hja it better net dwaan”, aldus de leider die het altijd leuk vindt om met muziek bezig te zijn.

Op zaterdag 1 september gaat de voorverkoop van de Feanster Music Night van start. “Wy probearje der wer in geweldige festiviteitfan te meitsjen”, blikt de organisatie vooruit en daarbij houden ze voorzichtig het grote succes van de vorige editie in de gaten. “Wy moatte fansels al sjen as wy ús sels wer in bytsje ferbetterje kinne.

Scroll naar boven