Gevarieerd aanbod artiesten ziet uit naar Feanster Music Night

Van beginnend talent, Fryske zangers tot aan in het buitenland bekende sterren, ook dit jaar biedt de Feanster Music Night een uiterst gevarieerd aanbod aan artiesten. De zevende editie van het muziekevenement is op zaterdag 7 oktober in De Flambou. De voorverkoop gaat van start op 7 september. Naast vier artiesten is ook de Feanster Music Night-band weer volop van de partij op het podium.

Johan Timersma had via zijn contacten met de muziekgroep van de PKN-gemeente al ruimschoots kennisgemaakt met Elise Westerhof. De negentienjarige zangeres uit Eastermar – die onlangs werd toegelaten tot het conservatorium – durfde het wel aan toen Timersma haar vroeg voor de Feanster Music Night. “Ik zie er naar uit om mee te doen”, glundert Elise die onder meer samen met Fokko Jan van der Ploeg een duet gaat zingen.

Al vele jaren woont hij niet meer in Surhuisterveen, toch zijn de connecties met het geboortedorp van Fokko Jan der Ploeg altijd blijven bestaan. De 49-jarige singer-songwriter woont nu in Leeuwarden en is muzikaal actief in diverse projecten. “Ik haw de ôfrûne jierren in soad heart oer de Feanster Music Night en fyn it geweldich dat ik hjir oan mei dwaan mei.”

Petra stond vorig jaar al bij de blazers op het podium van het Feanster muziekevenement. De 54-jarige ‘klaaiklút’ woont tegenwoordig ‘yn de Wâlden’ en bespeelt veel meer instrumenten. Daarnaast zingt ze in een coverband en deelt deze zangtalenten ook in Surhuisterveen. “It wie foarich jier al in aardige ûnderfining, ik haw wol sin oan de meisjong-jûn foar jong en âld.”

Al meer dan vijftien jaar staat de Feanster Bertus Sipma op diverse podia in Nederland en hij maakt af en toe zelfs uitstapjes naar het buitenland. De 33-jarige zanger heeft een breed repertoire met meer dan twintig eigen Nederlandstalige liedjes. “Ik heb er ongelooflijk veel zin in om er met mijn plaatselijke collega’s een fantastische avond van te maken. Ik kan niet wachten!”

Scroll naar boven