• Fokko Jan van der Ploeg
  • Bertus Sipma
  • Elise Westerhof
  • Petra
  • samen met Feanster Music Night-band

De artiesten die gaan optreden
tijdens de zevende editie van
de Feanster Music Night

Fokko Jan van der Ploeg

Fokko Jan van der Ploeg, 49 jaar oud, is afkomstig uit Surhuisterveen. Als geboren en getogen Feanster bracht hij als ‘jonkje’ veel tijd door in het centrum van het dorp, bij tennisclub TSO en volleybalvereniging VCS. Zijn muzikale fundament werd gelegd bij de Wâldsang aan het Schoolpad, waar hij orgelles kreeg van meneer Van der Heide.

Pas tijdens zijn studententijd in Leeuwarden begon zijn muzikale carrière echt van de grond te komen als singer-songwriter. Hij is actief geweest in verschillende projecten onder de naam Fisk en heeft op diverse podia opgetreden, met eigen werk en in het covercircuit. Zijn huidige project heet Fisk and the Stereo Machine, waarin Friese muziek centraal staat.

Over zijn deelname aan de Feanster Music Night 2023 zegt Fokko Jan: “Ik werd gevraagd om mee te doen en dat vind ik ontzettend leuk. Ik heb in de afgelopen jaren veel gehoord over deze bijzondere avond. Samen met een anderen een prachtige muzikale avond neerzetten, dat is geweldig! Ik kijk ernaar uit!”

Bertus Sipma

Mijn naam is Bertus Sipma, 33 jaar en afkomstig uit Surhuisterveen. Inmiddels sta ik al meer dan vijftien jaar op verschillende podia in Nederland en zo nu en dan maak ik een uitstapje naar het buitenland (Spanje,Oostenrijk etc.)

Met meer dan twintig eigen Nederlandstalige liedjes verder en een breed repertoire ben ik veel in feesttenten, kroegen en zalen te vinden. In 2023 ben ik geboekt op meer dan 180 feesten en partijen.

Zo kom ook op zaterdag 7 oktober de Feanster Music Night! Ik heb er ongelooflijk veel zin in om er met mijn plaatselijke collega’s een fantastische avond van te maken. Met heel veel soorten muziek zal er voor iedereen wat wils zijn! Ik kan niet wachten om op 7 oktober mij te laten zien met de grootste Nederlandstalige en Engelse hits.

Elise Westerhof

Ik ben Elise Westerhof, 19 jaar en ik kom uit Eastermar. Zingen doe ik al heel lang en ik heb regelmatig opgetreden. Ik zit nu elf jaar op zangles en zing al zeven jaar in de band van De Flambou in Surhuisterveen. Ook zing ik nu al ruim negen jaar in de kerk van Eastermar.

Dit jaar heb ik meegezongen in het koor van The Passion dat werd uitgezonden vanuit Harlingen. In september ga ik optreden op de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Ook heb ik afgelopen maand auditie gedaan voor de opleiding ‘Zang, Jazz en Pop’ aan het conservatorium in Zwolle. Ik ben toegelaten tot de vooropleiding en aankomend schooljaar kan ik beginnen. Ik kijk ernaar uit om dit jaar deel te nemen aan de Feanster Music Night!

Petra

Ik bin Petra, 54 jier en trout mei Henk. Tegearre ha we twa jonges. Ik bin fan oarsprong in klaaiklút mar wenje al wer sân 26 jier mei nocht yn de Wâlden. Ik wurkje as ferpleechkundich spesjalist GGZ by Verslavingszorg Noord Nederland. Ik bespylje in ynstrumint fanôf myn seisde jier: piano, trompet en no al wer jierren bugel.

Op it stuit spylje by Joast Wiersma yn Jistrum. Sûnt 2022 spylje (keyboard) en sjong ik wer yn in coverband, mei in soad nocht en wille. Ferline jier haw ik as blazer foar it earst meidien mei de Feanster Music Night. Wat wie dat in leuke ûnderfining! Krekt as ferline jier ferwachtsje ik wer in noflike meisjong-jûn foar jong en âld. Ik haw der sin oan!

Scroll naar boven