Beeldregistratie bij ‘nummer met mooi ritme’ over Surhuisterveen

“Fan my krigest dû in dikke tsien”, zingt Johan Timersma met zijn armen zwaaiend boven zijn hoofd. Begeleid door de Feanster Music Night-band werden er deze zaterdag op diverse locaties in Surhuisterveen opnamen gemaakt voor de clip bij het nummer Moai Surhústerfean. Over enkele weken verwacht musicmaster Dries Woudstra de videobeelden te kunnen presenteren.

Het is half tien in de ochtend al volop drukte bij de Feanster mûne. Zangers, muzikanten en cameramensen stellen hun apparatuur op en na een bakje koffie met cake wordt het nummer een aantal malen gespeeld waarbij beeldopnamen worden gemaakt. Ondertussen overhandigt FMN-penningmeester Gerard Atsma een envelopje met inhoud aan Andrea van Weerlee van de Feanster mûne.

“Sa kinne wy mekoar wat stipje”, aldus Atsma wiens organisatie net als de Feanster mûne afhankelijk is van subsidies en vrijwilligers. “It mes snijt op dizze manier oan twa kanten.” Van Weerlee neemt het envelopje dankbaar aan. . Volgens een strak schema wordt de volgende opname gemaakt bij de Feanster haven en als laatste staat beeldregistratie bij de Feanster toer op het programma.

Wanneer in het schema nog ietwat ruimte blijkt te zitten, worden ook de bewoners van woonzorgcentrum ‘t Suyderhuys getrakteerd op een optreden. “Het klinkt geweldig”, oordeelt een van de bewoners. “Er zit een mooi ritme in!” Vanachter de ramen wordt vrolijk swingend mee genoten van Moai Surhústerfean. Het nummer wordt uiteraard ook uitgevoerd op de Feanster Music Night van zaterdag 1 oktober.

Scroll naar boven