Johan Timersma opnieuw drijvende kracht achter Feanster Music Night

Uiteraard ontbreekt Johan Timersma niet op het podium van de tweede Feanster Music Night. Hij is niet alleen één van de grondleggers van het meezingfestival in Surhuisterveen, Timersma is ook nu weer een belangrijke drijfveer van muzikale inbreng en weet het gebruik van klassieke instrumenten probleemloos samen te laten vloeien met popmuziek.

In de eerste editie van de Feanster Music Night gooide hij alle registers van het kerkorgel open bij het openingsnummer Jump van Van Halen en ook the Final Countdown van Europe klonk heel anders door het te spelen op dit klassieke blaasinstrument. Johan Timersma heeft een klassieke achtergrond maar heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround musicus met het accent op pop- en rockmuziek.

Naast Angeline Westra en Aan Poelstra zal ook Johan Timersma op het muziekfestival van zaterdag 7 oktober meerdere malen zijn stem laten horen. Naast toetsenist is hij namelijk ook zanger. “Zingen is goed voor de mens”, zo weet hij te vertellen en daarom nodigt hij ook het publiek uit om vooral naar De Flambou te komen om mee te zingen. “We maken er vooral een meezingfestival van!”

De gasten van de Feanster Music Night worden niet alleen getrakteerd op een gevarieerd muziekprogramma gemaakt door muzikanten uit de regio, met veel bekende nummers kunnen ze ook nog eens meezingen doordat de tekst van de songs wordt vertoond op een groot scherm. “Muziek werkt helend, laten we daar samen gebruik van maken”, nodigt Timersma, die al uitkijkt naar het optreden in oktober.

Scroll naar boven