Mienskip beleven met klassieke pop en hoempa-pa

Samen zingen, samen luisteren, samen swingen en genieten van muziek. Dat is toch wel dé omschrijving van ‘mienskip’ zoals die op zaterdag 6 oktober in de Feanster Music Night wordt vertaald. Voor de derde keer komen talenten uit de regio naar De Flamou in Surhuisterveen om tophits te begeleiden door onder meer pijporgel samen met drum, toetsen en slaggitaar.

Sije Veenstra, Tineke Wouda, het vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang en de heuse FMN-band nemen voor een groot gedeelte het hoofdprogramma voor hun rekening. Ze worden daarin – zoals ieder jaar – bijgestaan door onder meer de Harrekieten en ook Jan Lammers en Johan en Atje Timersma zullen van zich laten horen.

“Het is wederom een zeer gevarieerd programma geworden”, aldus Dries Woudstra die de muzikale leiding heeft. Het programma is minutieus in elkaar gezet en begint precies om acht uur. Dan gaan de deuren echt dicht. “Het eerst nummer is prachtig mooi met schitterende rustige momenten, dan moet er geen rumoer meer zijn.”

Over de inhoud van de derde editie van het meezingfestival laat de organisatie niets los. “Dat fariearret fan pop oantrock en klassyk meihoempa-pa”, is het enige dat Oebele Visser wil vertellen. Na het hoofdprogramma is er in ontspannen sfeer nog een afterparty met de coverband Connected en diverse zangers en zangeressen uit de regio. “It wurdt wol wer in hiele moai sfear, ja it wurdt echt hiel moai!”

Scroll naar boven