Dick Kooy wil van iedere Feanster Music Night iets bijzonders maken

Een muziekinstrument bespelen kan hij niet en een muzieknoot lezen evenmin, toch is Dick Kooy een van de mannen van het eerste uur bij de Feanster Music Night. Hij was erbij toen het kerkorgel en de trompet samen de tophit Oerend Hard lieten horen. “De optelsom van één plus één is daar gemaakt”, vertelt hij over de bijzondere combinatie die er was is tussen klassieke instrumenten met popmuziek.

“Het ontstane idee is destijds eerst een beetje blijven liggen”, herinnert Dick Kooy zich nog, “maar toen we een groepje enthousiaste muziekliefhebbers bij elkaar hadden, was de Feanster Music Night geboren.” Na de eerste editie in 2016 was de vraag of het evenement een vervolg zou krijgen vrijwel geen discussie: we gaan door.

Inmiddels staat op zaterdag 9 oktober de vijfde editie van het muziekevenement op het programma. Kooy houdt zich binnen de organisatie vooral bezig met tekst en beeld. “Ik schrijf onder meer de artikelen voor de pr, maar ook zorg ik er voor dat de teksten van de liederen tijdens de muziekavond mee te lezen zijn via de beamer alsmede de videoclips behorende bij de muziek.”

De liefde voor muziek, het enthousiasme binnen het team en de uitdaging om er telkens weer een geweldig evenement van maken vormen de brandstof die de motor van de Feanster Music Night draaiende houdt. “Eigenlijk is het maar een eenvoudig muziekevenement, maar wij maken er iets bijzonders van.”

De vakantieperiode loopt ten einde, dat betekent dat er straks ook voor Dick Kooy weer volop werk aan de winkel is: “ik heb er zin in!”

Scroll naar boven