Feanster Music Night van start met voorbereiding festival oktober

Terwijl de de regels rondom het coronabeleid langzaam aan lijken te versoepelen, stijgt in rap tempo het enthousiasme bij de organisatie van de Feanster Music Night. “We hebben besloten los te gaan met de voorbereidingen en ons te richten op de reeds geplande datum van zaterdag 2 oktober”, legt voorzitter Jan Lammers uit. “Het is ons nog niet bekend of we dan groen licht krijgen, maar we maken een start!”

Alle artiesten die voor de vorig jaar afgelaste editie hadden toegezegd, zijn bereid om ook aan deze vijfde Feanster Music Night mee te werken. “We zijn al druk aan het brainstormen over de muzieknummers”, vertelt musicmaster Dries Woudstra. “Het is beter om daar nu mee te beginnen dan nog iets in elkaar te flansen wanneer over enkele weken blijkt dat ons muziekfestival door kan gaan.”

We blijven nauwlettend de ontwikkelingen rondom corona in de gaten houden, aldus de organisatie. Zodra er weer met grotere groepen gerepeteerd mag worden, gaan we aan de slag. Of de Feanster Music Night op zaterdag 2 oktober uiteindelijk ook doorgaat, hangt helemaal af van de regelgeving. “Om onze begroting rond te krijgen, hebben we toch wel enkele honderden gasten nodig.”

(foto: Margriet, Gretha Anke en Atje Timersma tijdens de editie van 2019. In 2020 mocht het festival vanwege corona niet doorgaan.)

Scroll naar boven