Meedeinende bezoekers en schorre kelen

“Lit jim gean Friezen, lit jim gean!” Alleen al het klappend meezingen van dit bekende nummer bracht de bezoekers van de eerste Feanster Music Night in Surhuisterveen al meteen in opperbeste stemming. De begeleiding op het pijporgel in De Flambou maakte duidelijk dat klassieke instrumenten en populaire muziek heel goed kunnen samengaan.

Met de spectaculaire opening door het nummer Jump van de hardrockband Van Halen kreeg het orgel tijdens deze meezingavond in Surhuisterveen behoorlijk meer voor de kiezen dan de psalmen en gezangen die het gewend is. “Wij bedachten zo’n jaar geleden dat klassiek en populair heel goed samen kunnen”, legt mede initiator Johan Timersma uit. “Gezien de animo voor deze avond kunnen meer mensen dit waarderen.”Toegangskaarten voor de Feanster Music Night waren in een ommezien uitgegeven. Er werd volop meegezongen met hits als In nije Dei’, Famke út ‘e Peen en It is in Nacht. Bij de nummers Country Roads van John Denver en Wild Rover van the Dubliners – die werden gezongen door Roel Snip – wordt werkelijk door mee deinende en – klappende gasten uit volle borst meegezongen.

“Ik ha hiel bot mei song”, zegt een enthousiaste man van middelbare leeftijd in de pauze over het muziekevenement. “Ik bin myn stim kwyt.” In deze pauze vond een verrassende wissel plaats, waarbij blaaskapel De Harrekieten de gasten meevoerde naar het naastgelegen zalencentrum De Lantearne, waar het feest verder ging met onder meer zang van Tineke Wouda, Johan Timersma, Jan Lammers en Popkoor Akkoord.

Een zeer gevarieerd programma waarbij door projectie van de teksten via de beamer veelal kan worden meegezongen, zorgt er voor de het publiek zich geen moment hoeft te vervelen. “Het was een prachtige avond”, vat een groepje jongedames waarvan de voetjes in het tweede gedeelte van de avond even van de vloer gaan de avond samen. “We hebben er van genoten!”

Scroll naar boven