Popkoor Akkoord

Popkoor Akkoord is opgericht in 2009 op initiatief van dirigente Sietske Smid en telt momenteel totaal 12 zangers (tenor en bas) en meer dan 40 zangeressen (sopraan en alt), die aanhoudend en gedreven werken aan een zeer gevarieerd repertoire van popsongs. Popsong arrangementen 4 stemmig gezongen met begeleiding van een eigen swingende live band zorgen samen voor een sfeervol en vaak bijzonder door publiek gewaardeerd optreden/concert van ons koor.

Popkoor Akkoord is een gezellig koor dat met veel liefde voor zingen en muziek en plezier oefent en optreedt tijdens diverse gelegenheden.

Het repertoire bestaat uit bekende hits van vroeger tot recente popsongs die je regelmatig op de radio voorbij hoort komen. We zingen en spelen uiteenlopende popsongs in het Engels, het Nederlands en in het Fries. Tijdens de repetities en optredens wordt Popkoor Akkoord begeleid door onze eigen live band, bestaande uit een basgitarist, drummer, pianist en gitarist. Afhankelijk van het optreden wordt de band soms aangevuld met andere muzikanten.

Onze wekelijkse repetitie op donderdag is een goede mix van gezelligheid, samen zingen en mooie muziek maken.  Voor elk optreden maken we een selectie uit ons repertoire die past bij het publiek en de gelegenheid.

Scroll naar boven