Muzieklesje, onverwacht bezoek en meezingen met wereldhits bij Feanster Music Night

Van meezingliederen zoals It Woonskip en ‘Een beetje verliefd’ tot wereldhits zoals ‘Summer of ’69’ en ‘Wonderful tonight’ werden zaterdagavond gespeeld en meegezongen tijden de Feanster Music Night. Ook tijdens de vierde editie van dit muziekfestijn in De Flambou in Surhuisterveen stond samen luisteren en zingen van tophits begeleid door band en kerkorgel centraal. 

Na de spectaculaire verrassingsact van vorig jaar – waarbij de dames van notaris Mook in vol ornaat als Village People opkwamen en enthousiast dansten op de hit In the Navy – kon een verrassing deze keer natuurlijk niet uitblijven. Die kwam als ‘het paard van Troje’ met daarop… Sinterklaas! Zes weken voor de officiële intocht in Apeldoorn bracht hij even stiekem een bezoekje aan Surhuisterveen.

De goedheiligman werd warm ontvangen door samen te zingen ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ en kreeg het publiek spontaan aan het zingen met allerlei liedjes over paarden. Naast ‘Trojan Horse’ van Luv’ passeerde ‘Fryske hynder’ de revue en ook de carnavalskraker ‘Paard in de gang’ ontbrak niet in het programma.

Marcanté

Gitarist Jan Karst Nauta – al aantal jaren spelend in de FMN-band – deed dit jaar een stapje naar voren door samen met zangeres Marjo als Marcanté twee luisterliederen ten gehore te brengen. Peter van Dekken, Jayden en de groep Far Beyond vertolkten zowel nationale als internationale hits die bij het publiek veelal wel bekend zijn.

Dat de ruim driehonderd toeschouwers al volop meeklapten en -zongen, weerhield toetsenist Johan Timersma er niet van om een stukje muziekles te geven door uitleg te geven over diverse maatsoorten en te vertellen dat de mensen eigenlijk de noten in een muziekstuk zijn. Alleen al door dit kleine lesje kreeg hij z’n publiek nog veel meer mee in een Duitse schlagerhit.

“Het was weer een heerlijk avondje uit boordevol muziek en lekker meezingen”, aldus vele bezoekers die elkaar tijdens de afterparty in De Lantearne konden ontmoeten voor nog meer muziek en gezelligheid. Heel stiekem werden er door geïnspireerde muzikanten ook alweer plannen gesmeed voor de vijfde editie van het festival, het eerste lustrum.

Scroll naar boven