Muziekprogramma Feanster Music Night is in de maak

De basis voor de derde editie van de Feanster Music Night is gelegd. “It earste en it lêste nûmer hienen wy samar útsocht”, legt Gerard Atsma namens de enthousiaste groep muziekliefhebbers uit. “Wy binne alwer in tiidzje lyn oan ‘e slach gong mei it programma, en nei in pear jûnen hienen wy de basis alwer stean.”

De organisatie twijfelt er dan ook niet aan of ze voor het meezingfestival van zaterdag 6 oktober weer een goed gevuld programma krijgt. Uiteraard staat de in het Frysk bewerkte nummer Brabant van Guus Meeuwis – Myn thús, welke vorig jaar door Jan Lammers werd gezongen – op het programma.

Diverse mooie meezingnummers zijn inmiddels besproken en daarbij waren niet alleen toonsoorten en akkoorden onderwerp van discussie, er wordt vooral gekeken hoe de muziek mogelijk zal aansluiten bij het publiek. De FMN-band – waar onlangs muzikanten voor werden gevraagd – begint ook vorm te krijgen en kan prima uit de voeten met de gekozen muziek.

Ondertussen zijn er ook al gesprekken met artiesten die mogelijk een bijdrage willen leveren aan de muziekavond. De zangers en zangeressen moeten zich een beetje kunnen vinden in de muziek die wij ons publiek willen bieden, aldus Atsma die nog geen namen wil noemen van mogelijke kandidaten. “Wie binne der fan oertsjûge dat it ek dit jier in spetterjende muzykjûn wurdt”.

Scroll naar boven