Van gevoelige snaar tot meedeinen tijdens Feanster Music Night

Muisstil is het in de zaal wanneer Angeline Westra het nummer Landslide van Fleetwood Mac ten gehore brengt. Even later staat het publiek in De Flambou mee te deinen en zingt uit volle borst mee op de melodie van het kleine café aan de haven. Het zeer gevarieerde programma van de Feanster Music Night in Surhuisterveen heeft haar gasten afgelopen zaterdagavond zeker doen genieten van muziek, sfeer en show.

“Iedereen geniet en daar doen we het voor”, blikt een trotse voorzitter Jan Lammers terug op een zeer geslaagde tweede editie van het meezingfestival in De Flambou en De Lantearne. Bijna vierhonderd toeschouwers smeerden hun keel door meteen na de aanvang van het programma begeleid op kerkorgel, drum en basgitaar de Wâldsang te zingen.

Het prachtige door Johan Timersma en Angeline Westra gezongen luisternummer Calm after the Storm wordt afgewisseld door Aan Poelstra met twee vlotte countrynummers, waarna Wooden Moons het publiek mee terug neemt naar de tijd van Creedence Clearwater Revival en Stealers Wheel. Johan Timersma raakt vervolgens bij velen een gevoelige snaar met Du van Peter Maffay.Dan is de beurt aan Atje Timersma die samen met haar vader twee nummers zingt. Voor deze 21-jarige jongedame is het zingen thuis voor de lol begonnen en deze avond de eerste keer dat ze voor zo’n groot publiek optreedt. “Echt geweldig dat ik in Surhuisterveen voor zo’n volle zaal mocht zingen”, vertelt ze wanneer ze na haar optreden ontspannen staat te kletsen tussen het publiek.Na het samen met de Harrekieten zingen van Let it Be van the Beatles verhuist de party naar het naastgelegen zalencentrum waar de spotlights iets gedempt worden. Het tempo van de gespeelde nummers blijft echter dusdanig dat de voetjes regelmatig van de vloer gaan. De jongens van Wooden Moons weten hun publiek zelfs zo op te zwepen dat hen tot driemaal toe een toegift wordt gevraagd.

In sear geslaagde kombinaasje fan muzyksoarten, mar yn ’t tsjerke fûn ik ’t moaist”, oordeelt een jongedame die het meezingfestijn van vorig jaar niet heeft meegemaakt. “Ik hie nea tocht dat it sa geweldich moai wêze soe.” Uit de vele positieve reacties concludeert de organisatie dat er wederom terug kan worden gekeken op een zeer geslaagde muziekavond.

Scroll naar boven